Melitta kaffemaskin

Melitta kaffemaskin

En Melitta-kaffemaskin på kontoret betyr høy kvalitet, enkel drift, stor kapasitet og nydelig smak. Hos Kaffepunkt leverer vi til små og store bedrifter.

Hos oss får du maskiner som er enkle å bruke, men som leverer på nivå med en ekte  barista. Kaffepunkt leverer til små og store bedrifter på Østlandet. 

Vi gjør det enkelt for deg og dine ansatte å nyte god kaffe – enten det er i pausen, på et møte eller i løpet av arbeidsdagen. Din bedrift kan enten leie eller kjøpe fra oss. 

En Melitta-kaffemaskin er synonymt med god smak og lange tradisjoner. Visste du at det aller første kaffefilteret ble funnet opp av Melitta Bentz på et tysk kjøkken i 1908? Dette er merket med den fascinerende historien og den fantastiske kaffen. Her kan du lese mer om hva vi tilbyr og om historien til merket.

kaffe

Melitta-kaffemaskin hos Kaffepunkt

En Melitta-kaffemaskin fra oss er et sikkert valg. Vi har to maskiner fra dette merket i vårt sortiment. Begge er enkle i drift, gode på smak og av høyeste kvalitet. Enhver Melitta-kaffemaskin byr på en opplevelse utenom det vanlige. 

Melitta® Cafina® XT6

Vi er stolte over å ha XT6 i vårt sortiment. Med denne får bedriften din drikke av samme kvalitet som du ville fått hos en barista – bare at dere slipper å forlate kontoret. Denne passer for både mellomstore og store bedrifter.

Her er utvalget stort og kvaliteten topp. Den lager alt fra espresso til espresso macchiato, latte macchiato, cappuccino, te og kakao. I tillegg er den rask – på én time kan den for eksempel lage 170 kopper espresso. 

Maskinen bruker hele bønner – noe som er fint, for det smaker så mye bedre nykvernet. Den har to kammere for bønner og to kverner. Her velger dere selv hva slags bønner dere vil bruke, og hvilke typer drikker dere skal tilby. Dere kan tilpasse menyen etter de ansattes ønsker.

XT6 har en robust, hurtig og nøyaktig touch-skjerm. Den reagerer umiddelbart. Du velger enkelt din drikke fra menyen. Den har en kannefunksjon for møter og lignende, i tillegg til varmtvann til te, supper og lignende.

Dette er en maskin med stor kapasitet. Med denne kan ansatte lage to drikker samtidig. Den er enkel å betjene, men krever daglig rengjøring om dere ønsker å bruke fersk melk. Både daglig og ukentlig vedlikehold er riktignok svært enkelt.

Våre bestselgere

Nio 20.2

De Jong Duke Nio

Bestselger med god kapasitet

Jetinno JL 18

En perfekt kopp kaffe

Gerhard OCX

Stilren og brukervennlig

Melitta® Cafina® XT8-F

XT8-F er enda større. Kapasiteten er enorm, og den kan faktisk lage 500 kopper på én time. Perfekt for større kontor, konferanselokaler, kantineområdet eller andre steder det er mye trafikk. Kvaliteten er også her på baristanivå – akkurat som forventet av en Melitta-kaffemaskin.

Den kommer om ønskelig med et eget kjøleskap til melk. Du kan ha to ulike typer melk koblet til. Dette betyr at dere kan ha et laktosefritt eller vegansk alternativ – dersom noen ønsker det. Ved å koble til melk åpner dere mulighetene for å lage en rekke ulike drikker. 

XT8-F kan lage alt fra vanlig sort filterkaffe til espresso americano, macchiato, latte macchiato, cappuccino og te. Dispenseren kan justeres i høyde så den passer enhver kopp – du trenger verken bekymre deg for størrelse eller type. Kammeret har kapasitet på til sammen 3 kg. Automatisk rensesystem gjør at vedlikehold tar minimalt med tid.

Den store og presise touch-skjermen reagerer umiddelbart straks man trykker på den. Drikken velger du fra menyen på skjermen. Også her får du kannefunksjon, varmtvann og mulighet til å lage to drikker samtidig. Her slipper dere at det blir kø foran maskinen. 

Kaffemaskin

Velg en Melitta-kaffemaskin fra Kaffepunkt

Det er flere gode grunner til å velge en kaffeavtale fra oss. Vi leverer kaffemaskiner til bedrifter på Østlandet. Disse er enkle å bruke, er gode på smak og holder lenge. Hos oss får du både smaksgaranti og driftsgaranti. Vi er dessuten fleksible, og tilpasser oss etter deres behov og ønsker.

Smaksgaranti

Den gode smaken har vært med på å spre drikken over hele verden, men det er også flere helsegevinster. En Melitta-kaffemaskin er alltid god på smak – slik man forventer. Her hos oss er vi helt sikre på at dere vil bli fornøyde med smaken. Faktisk så sikre at vi gir dere smaksgaranti. 

Dette innebærer at vi jevnlig sjekker at smaken er som den skal være. Vi utfører regelmessig service på deres Melitta-kaffemaskin, og vi rengjør samtidig alle deler som har noe med smaken å gjøre. Det er dessuten ikke noe problem å endre på smak og innstillinger på et senere tidspunkt. Da er det bare å ta kontakt med oss.

Driftsgaranti

Vi gir dere også en garanti på at deres Melitta-kaffemaskin skal fungere som det skal. Hver kopp dere drikker skal være like god. Dette er vår driftsgaranti. Hvis det skulle vise seg å dukke opp en feilmelding, så er vi raskt på stedet for å løse problemet. 

I så fall betaler vi eventuelle kostnader for reparasjon og reservedeler. Som en del av vår garanti får bedriften en innføring i hvordan man skal vedlikeholde og rengjøre maskinen. Dette er svært enkelt – både å lære og utføre. En Melitta-kaffemaskin fra oss er alltid enkel og solid i drift. 

Fleksibilitet

Vi er fleksible, og setter selvsagt deres ønsker først. Sammen kommer vi frem til hvilken type bønne dere liker, hvordan vi skal finjustere deres Melitta-kaffemaskin til deres behov og hva som skal på menyen. Alt dette kan senere endres om dere får lyst til å prøve noe nytt. 

Ta gjerne kontakt dersom din bedrift ønsker mer informasjon om våre tjenester, om dere har spørsmål eller om dere ønsker et godt tilbud på Melitta-kaffemaskin. Vi ser frem til å høre fra dere.

Under kan du lese historien om det første kaffefilteret.

Historien om det første kaffefilteret

En Melitta-kaffemaskin er også en aldri så liten del av denne drikkens lange historie. Man vet ikke helt hvor bønnene kommer fra, men man kan i alle fall trekke linjer helt tilbake til antikkens Etiopia. Her sies det at gjeteren Kaldi oppdaget at sauene hans ikke fikk sove dersom de spiste røde bær fra et visst tre. Med årene kom bønnene til de arabiske landene, og i løpet av 1600-tallet ble drikken også populær i Europa.

På den tiden fantes det bare kokekaffe. Filteret var ikke oppfunnet enda, noe som betydde at det ble igjen mye grut i kjeler, kanner og kopper. Flere forsøkte å gjøre noe med dette, men ingen lykkes. Slik holdt det faktisk på frem til alt forandret seg i 1908. 

En tysk husmor revolusjonerer

Melitta Bentz, en husmor fra Dresden, startet dagen som alle andre gjorde: Hun brygget og drakk kaffe. Riktignok fikk hun ingen nytelse av dette – istedenfor tok hun seg i å irritere seg over all gruten som var igjen i koppen. Dette gjorde det også mye vanskeligere å vaske kjele og kopper etterpå. 

Bentz var oppfinnsom, og prøvde mange ulike løsninger uten hell. En dag fikk hun en idé: Hvorfor ikke bruke papir til å filtrere vekk gruten? Hun stakk hull i bunnen av en kjele, la papir fra en skrivebok i bunnen og prøvde ut sin nye oppfinnelse. Ut dryppet det filtrert kaffe ned i koppen – helt uten bitterhet og grut. 

Etter dette handlet den 35 år gamle tyske kvinnen raskt. Hun registrerte oppfinnelsen ved pantekontoret i Berlin. Fra da av var hun ikke lenger noen husmor, men var blitt en ekte forretningskvinne. Senere samme år ble selskapet som bærer hennes navn etablert. 

Selskapet fortsetter å forbedre oppfinnelsen

Etter hvert utviklet selskapet oppfinnelsen videre. Utover 1930-tallet ble filtrene formet som kjegler. Dette gjorde at prosessen tok akkurat nok tid til at smaken av brygget ble perfekt. I tillegg trengte man ikke bruke like mye kaffe.

I 1989 lagde selskapet et mer miljøvennlig filter. Her brukte man ikke midler for å bleke fargen. Resultatet ble et naturlig brunt filter. Senere har også selskapet forbedret blekemetoden slik at den ikke bruker miljøskadelig klorin. 

På slutten av 90-tallet og tidlig 2000-tall lagde selskapet et filter som frigjorde mer smak, men som samtidig filtrerte vekk grut. Videre er filtrene blitt enda mer robuste, og er også blitt mer miljøvennlige – blant annet gjennom filtre laget av 60 % bambusfiber. Med andre ord ser vi et selskap som er bevisst sin posisjon i verden, og som fortsetter arbeidet Bentz startet i 1908.

Kaffebønner

Fra filter til Melitta-kaffemaskin

Oppfinnsomhet og perfeksjon har vært viktige linjer selskapet har fulgt hele veien. Det som startet med filtre har senere blitt maskiner for både privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet begynte med med dette i 1963. I 1988 kjøper selskapet opp Cafina. 

I 2013 avdekkes den splitter nye XT-serien med XT6 som første ut. Dette var starten på en ny generasjon, og den hittil nyeste i serien er XT8-F. Til bedrifter leverer merket blant annet Cafina®-serien som vi fører. Til privatpersoner selges blant annet Melitta® Caffeo® Solo, Varianza®-serien og Barista®-serien. 

I 2018 var det rundt 4000 ansatte over flere land. 

Kjøper du en Melitta-kaffemaskin, kjøper du samtidig en liten bit av historien den populære drikken. Ånden til Bentz lever videre i dagens selskap, og det kjennes på både smaken og kvaliteten på produktene.