Hvilke kaffebønner er best? 5 typer du bør prøve

Hvilke kaffebønner er best? 5 typer du bør prøve

Hvilke kaffebønner du bruker i din kaffemaskin, er det som avgjør kaffesmaken. Det finnes flere kaffebønner typer – ubrente og brente, grønne og brune.

Kaffe blir laget ved hjelp av fruktene i kaffeplanter. Det tyder på at vi oppdaget kaffe på 1500-tallet. Det var gjeteren Kaldi i Etiopia, som oppdaget at geitene hans ble litt spesielle etter at de spiste en plante med røde bær. Av og til fikk ikke geitene til Kaldi sove om natten. Det var da de begynte å eksperimentere med denne planten helt til de fikk en perfekt kaffedrikk.

Man fant ut at det smakte best når man kun tok ut kjernen av frukten. Nemlig, kaffebønnen. Siden lærte de at det smakte enda bedre ved å tørke, brenne og male kaffebønnene. På den måten kunne man justere på både smak og styrke. Vi fant også ut at kaffebønnene var litt forskjellige når du kom til andre land.

La oss se på Kaffepunkt sine favoritter.

Våre bestselgere

Nio 20.2

De Jong Duke Nio

Bestselger med god kapasitet

Jetinno JL 18

En perfekt kopp kaffe

Gerhard OCX

Stilren og brukervennlig

5 nydelige kaffebønner til kaffemaskinen:

1) Santos blanding – kaffe for folket

Santosblandingen er satt sammen for å gi en mild kaffe med ren og tydelig kaffesmak og sødme. Blandingen er gjort av 100 % Arabica bønner fra de absolutt beste områdene i Brasil og Colombia. Santosblandingen er siden brent på en mild måte for å få frem den gode aromaen og rene kaffesmaken

2) Altezza espressobønner

Italiensk og nydelig harmoni – og faktisk skreddersydd den norske gane. Lindevalls Altezza har den rette italienske basis espresso, men vi har valgt å lette den ørlite så den passer perfekt den norske smaken.

Dette er den typiske italiensk smaken – med herlig crema! Blandingen av Arabicabønner fra Colombia, Guatemala, Etiopia, Kenya, Burundi og Brasil og toppet med Afrikansk Robustabønne, som gir en herlig crema, gjør at du bare kan glede deg.

3) Premium – kaffebønner for kaffeentusiasten

Dette er kanskje vår beste kaffe noen sinne. Helt utsøkt, ekstra brent balansert med en touch av citrus og kakao. Dette er en rendyrket kaffetype som kun består av Arabicabønner fra utstøkte områder i Brasil, Colombia, Kenya, Burundi og Etipoia. Denne kaffen har vært med i et prosjekt ”Jakten på den perfekte kaffen”.

4) Java kaffebønner

Java er en populær bønne fra øya Java i Indonesia. Kraftig og rik på aroma, syrlig med innslag av nøtter og citrus. Denne er lagd for de som ønsker en kraftigere smak. Ypperligere brenningsgrad for den som liker mye smak.

5) Jubileum – kaffebønner for de fleste.

Vår tradisjonelle kaffe, rik på aroma og frisk syrlig smak. Kaffen er laget med Arabicabønner fra verdens beste kaffeplantasje i Sentral-Amerika, Syd-Amerika og Øst-Afrika. God og velutprøvd brenningsgrad, som fungerer for de fleste.

God kaffe fortjener gode kaffemaskiner

Alle disse fantastiske kaffevariasjoner er tilpasset våre kaffemaskiner, som får det beste ut disse utsøkte kaffeprodukter. Enten det er større bedrifter med mange ansatte, eller du har færre ansatte, så finner vi den kaffemaskinen som passer deg best. Vi har selvsagt et rikt utvalg og våre maskiner og får espresso, cappuccino, cafe latte, cafe au lait, sjokolade og varmt vann. Vi tilpasser gjerne drikkemenyen slik du ønsker det.

Vår opplevelse er at kaffe er et produkt som de ansatte verdsetter ganske høyt, jevnt over. Når vi satte sammen vårt konsept var vårt mål å heve kvalitet og funksjonalitet noen nivåer. En god kopp kaffe er nemlig 100% avhengig av perfekt kaffe (kaffebønner), og en perfekt maskin som foredler kaffen til sitt sluttprodukt på den beste måte. Vi er svært fornøyd med den miksen vi har kommet frem til i dag, og det er med en viss stolthet vi presenterer både våre kaffemaskiner og våre kaffebønner.

Rengjøring er også viktig i dette, noe som har vært med i vår vurdering av våre kaffeautomater.

Kaffemaskiner og kaffeprodukter fra Kaffepunkt, er uten tvil noe av det beste du kan få på det norske kresne markedet.

Sjekk ut våre: Kaffemaskin Bønner!