Kaffe til bedrift: Slik velger du riktig

Kaffe til bedrift: Slik velger du riktig

Bønnetype, brenningsgrad, kaffetype – hvilken kaffe skal dere velge på jobb? Kaffepunkt hjelper dere med valget. Her er vår guide om kaffe til bedrift.

Smaken påvirkes av flere faktorer. Dette er de viktigste: 

 • Type kaffebønne
 • Brenningsgrad
 • Malingsgrad
 • Ekstraksjonstid
 • Jevn temperatur

Les vår guide for å finne ut hvordan de ulike faktorene påvirker smaken.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kaffepunkt leverer kaffemaskiner og kaffe til små og store bedrifter på Østlandet. Hos oss får dere kaffebønner tilpasset norske smakspreferanser fra tradisjonsrike Lindvalls Kaffe AB, svensk hoffleverandør siden 1891. Når du tar kontakt med Kaffepunkt, hjelper vi deg med å finne riktig kaffe til din bedrift.

Våre bestselgere

Nio 20.2

De Jong Duke Nio

Bestselger med god kapasitet

Jetinno JL 18

En perfekt kopp kaffe

Gerhard OCX

Stilren og brukervennlig

Kaffe til bedrift: Slik velger du riktig

Kaffe på jobben

Kaffe lages av frukten fra kaffeplanten Coffea. Det er frøene på innsiden vi kaller for kaffebønner. Ulike arter av kaffeplanten produserer ulike bønner. Her forklarer vi hvordan bønnetype, brenningsgrad og kaffestil påvirker smaken. 

1. Ulike typer kaffebønner

Kaffebønner

Det finnes mange ulike arter av kaffeplanten, men de to mest utbredte er arabica og robusta. Hvilken type kaffebønne man velger, har mye å si for både smak og koffeininnhold. 

Arabica: Den mest populære kaffebønnen

Arabica kommer fra Etiopia, og regnes for å være den første kaffebønnen som ble brukt til å lage kaffe med. I dag er den den mest populære bønnen – arabica utgjør mellom 60 og 80 % av all kaffe som produseres. Nesten all kaffe som importeres til Norge er arabica. 

Arabica har en mild og fyldig smak, og kan ha hint av sjokolade, karamell og nøtter. Smaken har en behagelig syrlighet ved seg og er ikke veldig bitter. 

Robusta: Bitter og koffeinrik

Robusta er ikke like populær som arabica, men er enklere og billigere å produsere. Den brukes ofte i espresso, og er derfor gjerne med i italienske blandinger. Smaken er bitrere enn arabica, og den kan ha toner av tre og jord. Den er også mindre syrlig enn arabica, noe som kan føre til en røkt smak.

Robusta brukes som sagt mest i espresso. Dette fordi espresso får frem smakene på best mulig måte. Bønnen er også vanlig i pulverkaffe, blant annet fordi den lager et fint skum på toppen. 

Vi kan anbefale: Verigo

Hos oss får du en rekke ulike kaffeblandinger fra Lindvalls Kaffe AB. De fleste av disse har mest arabica, men noen av dem inneholder også robusta for å få kremete skum på toppen. Vi kan anbefale vår helt nye balanserte og fruktige kaffebønne Verigo. 

Denne blander søte toner fra Brasil med frisk aroma fra Øst-Afrika. I tillegg har den herlig syrlighet fra Colombia. Dette gir en balansert kaffe med god fylde. Verigo er en ypperlig kaffe til din bedrift. 

2. Brenningsgrad

Kaffe

Kaffebønner er egentlig grønne, og må brennes for å få fram aroma og smak. Det er flere ulike brenningsgrader. En svak brenningsgrad vil gi en lys farge og en høyere grad av syrlighet i smaken. En høy brenningsgrad vil gi mørkere farge og en brent og bitter smak.

Vår anbefaling, Verigo, er en mellombrent type. Dette gir den smaken vi er mest vant med i Norden.

3. Kaffetype 

Kaffe

Sort kaffe, espresso, cappuccino, kaffe latte, macchiato – en kopp kaffe kan ha helt forskjellig smak avhengig av hvordan den tilberedes. Våre kaffemaskiner kan lage en rekke ulike typer. En kopp er alltid bare et tastetrykk unna. Dere velger selv hva som skal serveres, og vi hjelper dere selvsagt å skreddersy menyen

Kaffe til bedrift hos Kaffepunkt

Hos oss får du en rekke ulike kaffeblandinger fra Lindvalls Kaffe AB, inkludert den nye Verigo. Ta kontakt med oss i dag for et godt tilbud på kaffe til din bedrift.

Gode grunner til å velge Kaffepunkt

Kaffepunkt hjelper deg gjerne med å finne den kaffen som passer best til din bedrift. Hos oss får dere bønner av høy kvalitet, av ulik type og med forskjellige brenningsgrader. Våre kaffemaskiner lager alt fra sort kaffe til espresso, latte macchiato og cappuccino. Vi kan også lage en egen signaturkaffe til dere – akkurat slik dere liker den best.

Noen gode grunner til å velge Kaffepunkt: 

 • Skreddersydd kaffeløsning til din bedrift
 • Minimalt med stress for dine ansatte
 • Dere kan endre kaffebønner eller -typer underveis
 • For bedrifter av alle størrelser og typer
 • Kjøp eller leie: Velg det som passer dere best
 • En god kopp kaffe forlenger livet

Les mer om disse under. 

Skreddersydd kaffeløsning til din bedrift

Kaffepunkt tilbyr en skreddersydd kaffeløsning til din bedrift. Våre kaffemaskiner kan finjusteres og stilles inn slik at kaffen blir akkurat slik dere vil ha den. Sammen finner vi ut hvilken kaffemaskin dere trenger, hvilke bønner som passer og hvor jevnlig dere trenger leveranser. Vi sørger for at dere aldri går tom for bønner, melk, tilbehør og andre produkter. 

Minimalt med stress for deres ansatte

Med Kaffepunkt får din bedrift en kaffemaskin som er svært enkel å bruke. Våre kaffemaskiner krever minimalt med renhold og vedlikehold. Det er enkelt for ansatte å fylle på nye bønner, melkepulver, kakaopulver og lignende. Vi gir også dine ansatte en kort innføring i hvordan man vedlikeholder maskinen. 

Dere kan endre kaffebønner eller -typer underveis

Vil dere prøve en annen kaffebønne eller nye typer kaffe? Vi hjelper dere å finne noe som passer for dere. Dere kan velge mellom mange ulike smaker i vårt utvalg. Vi har dessuten flere kaffemaskiner med to kamre for ulike kaffebønner. 

For bedrifter av alle størrelser og typer

Vi har kaffemaskiner til alle bedrifter – uansett størrelse og type. Fortell oss litt om din bedrift, så finner vi en kaffemaskin med en kapasitet som matcher størrelsen på bedriften. Vi måler gjerne dette i antall kopper maskinen kan lage per time. For eksempel lager Rex-Royal S2 hele 150 kopper i timen. 

Kjøpe eller leie: Velg det som passer dere best

Hos Kaffepunkt kan din bedrift kjøpe eller leie kaffemaskiner. Her velger dere løsningen som passer dere best. Vi anbefaler kjøp til bedrifter som ikke forventer å flytte på seg med det første. Leie kan være fint om bedriften vurderer nye kontorer i nær fremtid. 

En god kopp kaffe forlenger livet

Studier har vist at kaffe har mange helsemessige fordeler. Kaffe kan redusere sannsynligheten for at man får Parkinsons, hjertesykdommer, diabetes, depresjon, leverkreft og flere andre sykdommer. Det er med andre ord mange gode grunner til å ha en kaffemaskin på kontoret. 

Vi leverer kaffe til din bedrift av høy kvalitet. Se utvalget av kaffemaskiner, og velg løsningen som passer best for deg og dine ansatte!

Kaffe + bedrift = Kaffepunkt

Kaffebønner

Ønsker dere en kaffemaskin til bedrift? Da er det bare å ta kontakt med oss. Vi jobber med bedrifter av alle størrelser på Østlandet, og vi hjelper dere gjerne med å finne en kaffemaskin som passer dere.