Hvordan velge helautomatisk kaffemaskin

Hvordan velge helautomatisk kaffemaskin

Når man skal servere kaffe til flere personer gjennom en hel dag, vil vi anbefale en helautomatisk kaffemaskin. Jo kortere tid mellom maling og brygging, desto bedre kvalitet.

Det handler om å brygge god kaffe raskt, og samtidig ta vare på den nydelige aromaen.

Når du skal velge kaffemaskin, er det lurt å tenke på hvor effektivt den brygger kaffe og tar vare på aromaen. En helautomatisk kaffemaskin er sannsynligvis det mest avanserte apparatet du har på pauserommet. Maskinen skal male kaffen riktig, varme vannet til perfekt temperatur, melken skal steames riktig, det skal dampes, doseres og brygges under riktig trykk. Med alt dette skjønner du at det er en liten fabrikk, et maskineri, som er utplassert i dine lokaler.

Å velge riktig kaffemaskin, er som og ansatte en Barista – en moderne Barista som gjør kaffen perfekt hver gang, uten å noen gang å feile. Så, hvordan velger man den perfekte kaffemaskin til din bedrift?

Våre bestselgere

Nio 20.2

De Jong Duke Nio

Bestselger med god kapasitet

Jetinno JL 18

En perfekt kopp kaffe

Gerhard OCX

Stilren og brukervennlig

Aller først må vi vite klart hva en helautomatisk kaffemaskin er. Det er en maskin som:

  • Kverner kaffebønner (noen har også ferdigmalte bønner som et alternativ).
  • Varmer opp vann til rett temperatur.
  • Brygger kaffe med perfekt vannmengde og korrekt trykk.
  • Fyller opp koppen i passe mengde (noen maskiner kan fylle opp to samtidig).
  • De fleste kaffeautomater har programmerbare rengjøringssykluser.
  • En helautomatisk kaffeautomat forteller deg når du bør skalere/deskalere. Altså, om du bør fylle mindre eller mer melk i maskinen fremover osv.
  • Lager utvalgte melkebaserte kaffedrikker på utsøkt melkepulver.
  • Steame melk, slik at du kan lage cappuccino og latte.

Dette er det eneste du trenger å gjøre:

  • Velge de kaffebønnene du liker best – vi kan anbefale.
  • Tømme maskinen for kaffegrut samt rengjøre utsiden av og til.

Som du ser, er det veldig lite som må gjøres fra din side. La oss snakke om det du bør tenke på når du skal investere i en slik kaffemaskin:

Beregn størrelsen på kjøkkenbenken/pauserommet

Om du driver et kontorlandskap eller du eier en bedrift med over 10 ansatte, så er det en veldig god idé å investere i en helautomatisk kaffemaskin.

Har du et romslig kjøkken/pauserom? Er kjøkkenbenken allerede full av apparater? Regn ut lengde, bredde og høyde på benken du vil ha maskinen på. Denne informasjonen er viktig når du skal kjøpe en kaffemaskin. Vi kan også plasserer alle våre kaffemaskiner på underskap.

Husk også at du må fylle opp vanntanken. Det er vanligvis veldig enkelt å ta ut tanken, men sørg for at det er nok plass på benken til å gjøre dette – at det ikke er for trangt. Men vi anbefaler automatisk vanntilkobling, som er mest vanlig i dag.

Hvis du i tillegg ønsker et lekkert tappetårn med kullsyrevann på pauserommet, så sørg for at du har plass til en slik vannkran også.

Finn ut om melkebaserte kaffedrikker er populært

Liker du kaffe med melk? Hvor ofte drikker du f.eks. Cappuccino? De fleste av våre kaffemaskiner har beholder for utsøkt melkepulver, for blanding av gode melkebaserte kaffedrikker. Noen av våre kaffemaskiner kan utstyres med en separat kjøletank for melk, for det aller beste resultat når det gjelder melkebaserte kaffedrikker. Cappuccino og Latte Macchiato, blir da en realitet i deres lokaler – kan anbefales

De fleste helautomatiske kaffemaskiner kommer med innebygd melkesteamer. Da kan du lage fancy kaffedrinker, som Cortado. Sjekk med dine medarbeidere om de drikker Cappuccino osv. Hvis de gjør det, så invester i en maskin med den funksjonen.

Programmerbar: Noen liker kaffe med ekstra sterk smak

Helautomatiske maskiner, er ofte programmerbare. Det betyr at du kan programmere og justere på drinkene dine selv. Kaffepunkt gjør så klart dette for deg i forkant. På den måten får du en kaffemaskin som produserer perfekt kaffe. Hvis du ønsker mer eller mindre melk eller vann, så kan du justere dette på maskinen selv.

Det følger med instruksjoner på hvordan dette gjøres. Har du flere ansatte, så er det stor sjanse for at dere vil drikke ulike typer kaffe. Noen liker sterk og andre en mildere kaffesmak. Da er denne funksjonen veldig nyttig. Det er en god funksjon som sparer deg tid.

Kvernen er en viktig del av maskinen, derfor er det viktig selv å kunne kontrollere hvor grove bønner du vil brygge kaffen din med. Med denne funksjonen får du kaffen akkurat slik du liker den. Mye av kaffens kvalitet avhenger av hvor malte bønnene blir.

Design: Passer kaffemaskinen inn i ditt miljø?

Kaffemaskinen vil til syvende og sist bli en del av kontoret eller kjøkkenet ditt. Når du har bestemt deg for størrelse og funksjon, så er det på tide å velge den maskinen som matcher interiør og miljø.

Maskinprodusentene følger ulike designstiler. Velg først hvilke funksjoner du vil ha, så blir det lettere å velge design. Forestill deg hvordan de ulike maskinene vil se ut på kjøkkenbenken din.

Konklusjon: En helautomatisk maskin, er rett og slett en robotisert Barista. Regn ut hvor mye plass du har på kjøkkenet/kontoret, finn ut hvilke funksjoner som er nødvendig, velg en kaffemaskin som passer best inn i ditt miljø og som ser fantastisk lekker ut.

Hvis du trenger hjelp til å finne en kaffemaskin som passer perfekt inn på ditt kontor, er det bare å ta kontakt under eller ringe oss på 32 69 90 99. Hører fra deg! ☺