Nykvernet kaffe

Nykvernet kaffe er alltid best

Dersom du ønsker å lage virkelig god kaffe hjemme, bør du investere i en god kaffekvern. Aromaene i kaffen bevares mye lenger i hele bønner. Derfor får du alltid best kaffe når du kverner bønnene rett før brygging.

Det handler om at kvernet kaffe får mye større overflate som dermed eksponeres for oksygen. Siden kaffebønnene inneholder olje som harskner raskere i det øyeblikk den utsettes for oksygen, bør nykvernet kaffe benyttes med en gang

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Nykvernet kaffe er altså alltid best. Så dersom du vil satse på herlig nykvernet kaffe hjemme, bør du invester i en god kaffekvern. Men på jobben?? Da bør du heller se vårt flotte utvalg av kaffemaskiner og utsøkt kaffe! Men la oss fortsette med hjemmebryggingen – det er noe artig å lære her. Hva kreves for eksempel av en god kaffekvern?

Nykvernet kaffe må kvernes likt

Ikke tro at kaffekvern er det samme som en krydderkvern. En krydderkvern er en liten innretning med kniver i bunnen, ikke ulikt en blender. Den er lite egnet til kverning av kaffe, og den viktigste grunnen er at du ikke kan justere kverningsgraden. Resultatet blir en ujevn blanding av grove og fine kaffekorn, og der er ikke bra.

En av de viktigste faktorene for god, nykvernet kaffe er nemlig at kaffebønnene må være jevnt kvernet. Først da vil all kaffen bli ferdig ekstrahert (ferdig ”trukket”) samtidig. Med ujevnt kvernede bønner vil resultatet bli at noe blir ekstrahert for mye, og noe blir ekstrahert for lite. Kaffen vil bli bitter og langt fra god.

Våre bestselgere

Nio 20.2

De Jong Duke Nio

Bestselger med god kapasitet

Jetinno JL 18

En perfekt kopp kaffe

Gerhard OCX

Stilren og brukervennlig

Forskjellige bryggemetoder krever ulike kverningsgrader

Skal du brygge med presskanne trenger du grovere malt kaffe enn om du bruker en kaffetrakter. Det du trenger er derfor en kvern som lar deg justere kverningsgraden, en kvern med såkalt konisk kvernverk. Prisen for en kvern av denne typen er fra rundt 500  kroner og oppover. For eksempel lager Wilfa en rimelig og god modell som ikke er så dyr, den er en god ”nybegynnerkvern”. Ønsker du å male kaffe til espresso med godt resultat, så trenger du en helt egen kvern til dette. De gode espressokvernene er dessverre veldig kostbare å kjøpe.

Manuelle håndkverner er et rimeligere og godt alternativ om du ikke skal kverne så mye av gangen eller om du ønsker å ta kvernen med deg på reise. To gode alternativer er Hario Skerton og Porlex Mini. Disse kan kjøpes i gode kaffebarer.

Vil du vite hvordan vi kan bidra til utsøkt, nykvernet kaffe på jobben – hver dag, lettvint, elegant og smakfullt? Gi oss et vink så kommer vi tilbake med et godt forslag!

Følg oss gjerne på Facebook hvor vi deler nye innlegg jevnlig.