Iskaffe

Iskaffe – forfriskende å nyte, morsomt å lage

Iskaffe kan være en oppkvikkende tørstedrikk på varme sommerdager. Og selv om det er flere ferdiglagde å få kjøpt, hvorfor ikke lage din egen?

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Finne din egen favoritt

Iskaffe kan lages på flere måter. Den kan være laget med filterkaffe eller espresso, med melk eller uten, og tilsatt sukker eller ikke. Prøv litt forskjellig så finner du fort ut hva du like best. Kanskje du til og med får flere favoritter.

Frisk og fruktig kaffe er kanskje best til iskaffe

I utgangspunktet kan du bruke alle typer kaffe, men som alltid vil ikke smaken i koppen bli bedre enn råvarene du benytter. Noen typer kaffe egner seg veldig godt, og en fruktig og frisk kaffe fungerer som regel best.

Prøv gjerne en av de afrikansk kaffetypene. De passer bra fordi de ofte har innslag av sitrus, blomster og bær i smaken. En god iskaffe behøver egentlig ikke sukker, men ønsker du mer sødme kan du lage din egen sirup og ha stående.

Slik lager du din egen kaffesirup: Kok opp 1 del vann og 1 del sukker. Kok til sukkeret er oppløst og avkjøl. Hell på flaske og oppbevar i kjøleskapet.

Iskaffe av espresso

En populær måte å lage iskaffe på er å blande espresso, isbiter, melk og sukker. Start med å røre ut sukkeret i varm kaffe først, ellers vil det ikke blande seg med resten. Alt blandes deretter godt i en cocktailshaker og helles over i glass med isbiter. Ønsker du en søtere variant eller en mer dessertpreget drikk kan du blande inn sjokoladesaus, kremfløte eller kanskje litt iskremMangler du en bra espressomaskin? Se litt her.

Prøv å brygge iskaffe direkte på kaffetrakteren

Brygging av ”filterkaffe” over isbiter er et annen alternativ. Mange gjør dette med manuelt utstyr, men du kan også brygge iskaffe på kaffetrakteren din. Vei opp 50g filtermalt kaffe. Fyll trakteren med 6 dl kaldt vann. I kolben legger du 300 gram med isbiter. Start så trakteren. Lyst til å se vårt utvalg av kaffetraktere som egner seg på jobben?

Serveres umiddelbart i glass med isbiter. Ønsker du en søtere kaffe, ha en spiseskje med sukker oppi filteret sammen med kaffen.

Brygg iskaffe i kjøleskapet

Kaldbrygget kaffe er også spennende. I en stor presskanne ha 100g  grovkvernet kaffe. Et sted mellom filtermalt og kokemalt er passe. Hell på 8dl kaldt vann, dekk til med plastfolie og la det stå i kjøleskapet i 12 timer. Ved servering blander du 1 del kaldbrygget kaffe med en del vann. Hell kaffen over i et glass med is og server.

Lyst på enda mer inspirasjon? I stedet for å google rundt kan du raskt ta en titt på herlige bilder og oppskrifter på hjemmelaget iskaffehos godt.no (Kommer opp i eget vindu).

Hva med iskaffe på jobben?

Basert på en herlig espresso for eksempel, eller vanlig brygget kaffe. Har dere ikke utstyret? Kontakt oss da vel, så tar vi en hyggelig kaffeprat og ser om vi kan bidra til at kaffepausene hos dere også kan by på hjemmelaget – eller skal vi si «kontorlaget» – iskaffe?  Ring oss på  32 69 90 99  eller send oss noen ord om dine kaffedrømmer enten det er iskaffe eller annet.

En god kopp kaffe har flere fordeler

Vi vet hvor viktig god kaffe er. En god kopp kaffe kan:

  • øke produktiviteten
  • øke trivselen blant de ansatte
  • bidra til bedre kundeforhold

Øke produktiviteten

Koffeinet i kaffe påvirker energinivået og gjør deg smartere. Dette er fordi koffein øker aktiviteten til nevronene i hjernen. Derfor kan noen kopper kaffe i løpet av dagen ha en positiv effekt på blant annet hukommelse, humør, oppmerksomhet, energinivå og reaksjonstid.

Øke trivselen blant de ansatte

Kaffe på jobben kan bidra til å øke trivselen. Kaffepausene kan fungere som et sosial lim som bidrar til samhold og trivsel. Videre kan samhold og trivsel bidra til høyere produktivitet. En samtale foran kaffemaskinen kan med andre ord være gull verdt. 

Bidra til bedre kundeforhold

Med en premium kaffemaskin på jobben kan dere tilby ekstra god kaffe til kunder som kommer på besøk. Våre kaffemaskiner gir kaffe av like høy kvalitet som dere ville fått ute. Flere av våre kunder setter stor pris på å kunne tilby noe annet enn vanlig sort kaffe til kundene sine. 

Kontakt oss om kaffemaskin til bedrift

Vi har gode tilbud på kaffemaskin til bedrift – enten dere vil leie eller kjøpe. Ta kontakt i dag om dere ønsker mer informasjon om våre avtaler. Du hører fra oss innen 8 timer.