Kaffe på jobben

Kaffe på jobben

En god kopp kaffe kan gjøre underverker, men hvorfor er kaffe på jobben så viktig? Her går vi gjennom noen av de største fordelene med kaffe.

  Hos Kaffepunkt vet vi hvor viktig det er med en god kopp kaffe på jobben. Med våre kaffemaskiner får dere kaffepauser som øker produktiviteten og trivselen på arbeidsplassen. Dessuten er det sunt å drikke kaffe. Her forklarer vi hvorfor.

  Det er en rekke fordeler med god kaffe på jobben. Dette er de tre viktigste:

  1. Kaffe øker produktiviteten i bedriften

  2. Kaffe øker trivselen på kontoret

  3. Kaffe = glade og fornøyde ansatte

  Kontakt oss dersom din bedrift ønsker et godt tilbud på kaffemaskin til kontoret. Vi leverer til både små og store bedrifter på Østlandet. Les mer om fordeler ved kaffe under. 

  1. Kaffe øker produktiviteten i bedriften

  Koffeinet i kaffe påvirker energinivået og gjør deg smartere. Når koffeinet kommer til hjernen vår, er det med på å øke aktiviteten til nevronene. Flere studier viser at kaffe derfor har en positiv effekt på blant annet hukommelse, humør, oppmerksomhet, energinivå og reaksjonstid. Forskning fra Harvard viser at kaffe kan senke risikoen for depresjon. 

  Med slike effekter er det klart at kaffe på jobben kan bidra til økt produktivitet. Dessuten viser dansk forskning fra Københavns Universitet at hyppige pauser gjør deg mer effektiv. En pause på 10 til 15 minutter hver halvannen time kan styrke konsentrasjonen. Selv en pause på et par minutter har effekt.

  Da passer det perfekt med en tur bort til kaffemaskinen.

  Våre bestselgere

  de Jong DUKE Nio

  Bestselger med god kapasitet

  Rex-Royal S2

  Sveitsisk kvalitet på sitt beste

  de Jong DUKE Zia

  Stilren og brukervennlig

  2. Kaffe øker trivselen på kontoret

  Hvis turen til kaffemaskinen på kontoret skjer sammen med kollegaer, vil kaffepausen i tillegg øke trivsel og samhold. Den danske forskningen kaller pausene et “sosialt lim” som kan forebygge konflikter. Kaffemaskinen eller kaffehjørnet kan være et naturlig samlingssted for deres ansatte. Her kan dere nyte en god kopp med deres favorittkaffe.

  3. Kaffe på jobben = sunne ansatte

  Kaffe har en rekke positive effekter på helsen. Daglig kaffedrikking kan påvirke alt fra hjerte- og karsykdommer, hjerteinfarkt og slag til diabetes type 2, Parkinsons og ulike leversykdommer. Kaffe inneholder også flere viktige vitaminer og mineraler, som vitamin B2, B3 og B5, samt mineraler som magnesium. I tillegg er kaffe en av de største kildene til antioksidanter i kostholdet vårt. 

  Kaffe på jobben fører med andre ord til sunne ansatte. Videre kan dette føre til mindre sykdom, lavere sykefravær og mer energi på kontoret. Igjen vil dette påvirke både produktivitet og trivsel. 

  Slik påvirker kaffebønne og brenningsgrad smaken

  Visste du at type kaffebønne og brenningsgrad kan ha stor effekt på smaken og egenskapene til kaffen? Under kan du lese mer om hvordan dette påvirker smaken.

  Ulike kaffebønner: Arabica og robusta

  Arabica og robusta er de klart mest populære variantene av kaffeplanten. Disse to lager hver sin kaffebønne – hver med unike egenskaper og smak. Arabica er den mest populære av de to. Det er denne du finner på de fleste norske arbeidsplassene landet over. 

  Arabica har en mild og fyldig smak, og den er ikke spesielt bitter. Robusta er bitrere, mindre syrlig og har en mer røkt smak. Den gir en herlig skumtopp, og brukes ofte i espresso og pulverkaffe. 

  Hos Kaffepunkt finner dere en rekke ulike kaffeblandinger. Disse inneholder mest arabica. I noen blandinger bruker vi også robusta for å få fram den herlige skumtoppen bønnen er kjent for.

  Ulike brenningsgrader: Fra lys til mørk

  Under brenning får bønnene aroma og smak. Svak brenningsgrad gir en mild smak. Høy brenningsgrad gjør at kaffen smaker mer brent og bittert. 

  Vi kan anbefale: Verigo

  Vi kan spesielt anbefale vår egen kaffebønne Verigo. Her får du søte toner fra Brasil, frisk aroma fra Øst-Afrika og herlig syrlighet fra Colombia. Den er mellombrent. Dette er den brenningsgraden vi er mest vant med i Norden. 

  Kaffe på jobben med Kaffepunkt

  nsker du like god kaffe på jobben hver dag? Da bør du ta kontakt med oss i Kaffepunkt. Hos oss får du kaffemaskiner av høy kvalitet med både smaksgaranti og driftsgaranti. Det betyr at vi garanterer at kaffemaskinen fungerer som den skal over tid, og at den alltid leverer like god smak. 

  Når du kontakter oss, hjelper vi deg med å velge en kaffemaskin som passer din bedrift. Vi ser da både på bedriftens størrelse og på deres behov. Menyen tilpasser vi selvsagt etter hva slags kaffe dere liker best. Vi hjelper dere gjerne å justere smaken senere dersom dere ønsker det.

  Vil dere ha den beste kaffen på arbeidsplassen? Ta kontakt i dag for et god tilbud!