Vann på jobben – herlig friskt og viktig

Vann på jobben – herlig friskt og viktig

Ikke minst i sommertiden gjør det seg ekstra godt med rent, velsmakende og kjølig vann. Men tilgang på godt vann på jobben året rundt er viktigere enn vi tenker over til daglig.

  Hjernen sliter med for lite vann

  Arbeidsinnsatsen vår kan reduseres betraktelig dersom hjernen, som faktisk består av rundt 85 % vann, ikke får nok vann, vil arbeidsinnsatsen vår reduseres betraktelig.
  Vann sørger for nødvendig energi til alle hjernens funksjoner og prosesser, inklusive tenkning og hukommelse. Hjernen trenger også dobbelt så mye energi som andre celler i kroppen, og vann sørger for denne energien mer effektivt enn andre stoffer. Når hjernen får det vannet den trenger, vil vi tenke raskere og klarere, være mer fokuserte og kreative. Derfor er godt tilgjengelig vann på jobben av stor betydning.

  Hjernen lagrer ikke vann

  Hjernen har ikke noen plass for vannreserver. Den forbruker likevel vann konstant. Da er det ikke så vanskelig å forstå at vi må tilføre nok vann. Når kroppen mister mer vann enn vi fyller på, vil dehydrering påvirke hjernefunksjonen. Drikker vi for lite vann på jobben kan saker som manglende fokusering, sviktende hukommelse, utmattelse og hodepine oppstå.
  Når hjernen får nok vann, vil også utvekslingen av næringsstoffer og toksiner fungere effektivt, og dermed sikre bedre konsentrasjon og våkenhet.

  Studier viser at hvis du bare er 1 % dehydrert fører det til 5 % reduksjon i hjernens kognitive funksjon. Hvis hjernen mangler 2 % vann kan det oppstå problemer med å fokuser og med korttidshukommelsen.

  Våre bestselgere

  de Jong DUKE Nio

  Bestselger med god kapasitet

  Rex-Royal S2

  Sveitsisk kvalitet på sitt beste

  de Jong DUKE Zia

  Stilren og brukervennlig

  Vann er rimelig

  Se på denne formelen: (Pris< 200/20/12= 0,83). Det betyr at hvis dere er 12 personer på jobben som drikker vann hver dag, mye eller lite, er prisen 83 øre per person. Det samme koster det om dere bare er 2 kolleger eller om dere for eksempel er 30. Men vannautomater trenger litt godt vedlikehold et par ganger i året. Dette vil koste rundt 10 kroner per arbeidsdag, altså 200 kroner i måneden.

  Er friskt, kaldt vann på jobben virkelig nødvendig? Svaret er et rungende JA.

  Se vårt utvalg av flotte vannautomater her!